در سالن جلسات مدیریت استانی برگزار شد؛
کارگاه تغذیه سالم ویژه اساتید و کارکنان دانشگاه فرهنگیان کردستان
کارگاه تغذیه سالم ویژه اساتید و کارکنان پردیس های دانشگاه فرهنگیان استان کردستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان استان کردستان؛ کارگاه تغذیه سالم ویژه اساتید و کارکنان پردیس های دانشگاه فرهنگیان استان کردستان شنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ به همت امور دانشجویی و با همکاری سفیران سلامت در سالن جلسات مدیریت استانی برگزار شد.
مدرس کارگاه در ابتدای جلسه به نکته اصلی یک تغذیه سالم اشاره کرد: "خوردن و دریافت مقدار کالری متناسب با میزان فعالیت" . بنابراین میزان انرژی مصرفی خود را با میزان انرژی دریافتی خود متعادل کنید. اگر بیشتر از آن میزانی که بدن شما به انرژی نیاز دارد، مواد غذایی دریافت نمایید، وزن شما اضافه خواهد شد، چرا که میزان انرژی اضافهای که دریافت نمودهاید به صورت چربی در بدن شما ذخیره میشود. اگر کمتر از میزان نیاز بدن مواد غذایی مصرف نمایید، وزنتان کم میشود. شما میبایست طیف گستردهای از غذاها را مصرف نمایید تا اطمینان حاصل کنید که رژیم متعادلی را داشته و بدن شما تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت مینماید.
وعدههای غذایی خود را بر پایه کربوهیدراتهای نشاستهای با فیبر بالا قرار دهید.
کربوهیدراتهای نشاستهای باید بیش از یکسوم از میزان غذایی را که میخورید، تشکیل دهند، سعی کنید سیبزمینی، نان، برنج، ماکارانی و غلات در این گروه باشند. بنابراین برای یک تغذیه سالم سعی کنید انواع مواد غذایی سبوسدار و با فیبر بالا مانند ماکارانی سبوسدار، برنج قهوهای و یا سیبزمینی با پوست را انتخاب کنید. این مواد حاوی فیبر بیشتری نسبت به کربوهیدراتهای نشاستهای سفید یا تصفیهشده هستند و میتوانند به شما کمک نمایند تا مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید. سعی کنید حداقل با هر وعده اصلی یک غذای نشاستهای داشته باشید. برخی فکر میکنند غذاهای نشاستهای آنها را چاق میکند، اما گرم به گرم کربوهیدراتهای موجود در این مواد کمتر از نیمی از کالری چربی را تامین میکند.در هنگام پختوپز و یا سرو این گونه از مواد، مراقب میزان روغن و چربیای که اضافه میکنید باشید، چرا که این روغن و چربیها باعث افزایش کالری میشوند، به عنوان مثال روغن چیپس، کره روی نان و سسهای خامهای در سرو انواع ماکارانی.
میوه و سبزیجات زیادی مصرف نمایید.
توصیه میشود هر روز حداقل ۵ واحد از انواع میوهها و سبزیجات را مصرف کنید. میتوانید آنها را به صورت تازه، منجمد، کنسروی، خشک و یا آبمیوه میل نمایید.
مصرف ۵ واحد میوه و سبزیجات در طول روز بسیار آسانتر از آنچه که به نظر میرسد است. چرا برای صبحانه یک موز را بر روی غلات خرد نمیکنید، و یا یک نوبت میان وعده خود را با میوه تازه عوض نمیکنید؟ یک وعده میوه و یا سبزیجات تازه، کنسروی و یا منجمد حدود ۸۰ گرم است. یک وعده میوه خشک که باید در وعده غذایی میل شود حدود ۳۰ گرم است. یک لیوان ۱۵۰ میلیلیتری آبمیوه، آب سبزیجات و یا اسموتی هم به عنوان یک وعده محسوب میشود، اما مصرف آنها را محدود به یک لیوان در روز کنید، چرا که این نوشیدنیها قندی هستند و میتوانند به دندانهای شما آسیب برسانند.