به همت انجمن علمی تربیت بدنی پردیس بنت الهدی صدر برگزار شد؛
کارگاه حضوری " تغذیه در ماه مبارک رمضان "
به گزارش واحد فرهنگی پردیس بنت الهدی صدر سنندج، انجمن علمی تربیت بدنی پردیس کارگاه " تغذیه در ماه مبارک رمضان " را با حضور و مدرسی استاد ناصر رستم زاده چهارشنبه 31 فروردین ماه با شرکت دانشجویان معلمان به صورت حضوری در کتابخانه پردیس بنت الهدی برگزار نمود.
رستم زاده، در ابتدای جلسه استاد، تغذیه را تعریف و به صورت مختصر توضیحاتی در این رابطه ارائه دادند. سپس وارد مبحث اصلی تغذیه در این ماه شدند.
وی ادامه داد، در ماه رمضان باید همان مقدار آب را که در روز های دیگر مینوشیم مصرف کنیم. آب نباید یکجا نوشیده شود بلکه باید کم کم و با فاصله زمانی نوشیده شود. افطاری را با یک وعده سبک شروع و بعد از حدود یک ساعت شام خورده شود؛ همچنین برای هضم غذا حتما باید ورزش سبک مثل پیاده روی داشته باشیم. در زمان سحری برای بالا بردن قند بدن از نان، نشاسته، کربوهیدرات استفاده شود.
مدرس کارگاه بیان داشت، از مصرف مواد شور و ادویه دار که باعث تحریک بدن می شوند ؛ خودداری شود. نکته مهم برای کسانی که سحری نمیخورند این است که در اصل یک وعده غذایی را حذف کرده اند و بدن فکر می کند با یک بحران رو برو شده است و باید آن را جبران کند. این اشخاص علاوه بر این که شام زیادی می خورند و کاهش وزن پیدا نمی کنند، دهانشان نیز بو می گیرد؛ علت بو گرفتن دهان نیز این است که قند بدن پایین می آید و بدن شروع به تجزیه چربی میکند و تجزیه چربی یک نفس الکلی به انسان می دهد.
رستم زاده افزود، جدید ترین روش روزه، علاوه بر ماه رمضان؛ روش ۲ در برابر ۵ است. ۲ روز در هفته بخوریم ۵ روز نخوریم. این همان سخن پیامبر (ص) می باشد که ایشان ۱۴۰۰ سال پیش فرمودند: دوشنبه ها و پنج شنبه ها روزه بگیرید. بدن انسان نیاز به ریکاوری دارد و روزه داری برای تنظیم متابولیسم مهم است.
ایشان در پایان خاطرنشان کرد، خانم ها چه تغذیه مناسب داشته باشند چه نداشته باشند حتما باید قرص ویتامین دی و آهن مصرف کنند.